Esasen baklavanın bileşenleri bellidir. Ev baklavası adıyla menülerde yer verilen baklavayı evlerimizde yapabildiğimize göre yapımı çok da zor olmasa gerek diye de düşünüyor olabilirsiniz ancak baklavanın iyisini anlamak için bazı detaylara hâkim olmak gerekir. Bu yazımızda size bu konuda bilgiler vermenin iyi olacağını düşündük, çünkü baklavanın en kalitelisi ve lezzetlisini istediğinizi biliyor, bunu hak ettiğinizi düşünüyoruz 

Bir tüketici olarak, satın aldığınız üründe ilk etapta görsel ilginizi çekiyor değil mi? Baklavanın rengi altın sarısı olmalı denilse de bu tamamen kişinin lezzet algısıyla alakalıdır. 'Üstü pişsin, nar gibi kızarsın' tabiri boşuna dillere pelesenk olmadı. Bugün hamburger siparişi verdiğimizde bile pişirimi açısından az, orta, çok şeklinde seçenekler sunuluyor. Sonuç olarak tabanı ve üstü yanık veya pişmemiş statüsüne girmeyen her ürünü 'damak zevki' olarak değerlendirebiliriz. 

Görselde anlaştıysak gelelim tadım aşamasına. Baklava ters çevrilerek yenmelidir, önce hafif ısırılıp bekletilir, damağa sinyal gonderilir gibi beylik laflara girmeyeceğiz. Baklavayı istediğiniz şekilde yiyebilirsiniz, sürekli kullandığınız damağınız ve mideniz zaten size ihanet etmeyecektir. İyi baklava mideyi yormaz 'yarım kilo daha yiyebilirim dedirtir', ve hatta diyet yapan insanlardan bile tadımdan sonra 'oh be diyetimi bozdum ama pişman değilim' tarzında mutluluk belirten bir cümle duyarsanız şaşırmayın. 

Sözün özü, size mutluluk vermeyen baklava değil en yakınınız olsa da oradan usulca uzaklaşın. Biz Şayan Baklava ailesi olarak sizi mutlu edebileceğimizi düşünüyoruz. Bir yediniz mi asla unutamayacağınız, müdavimi olacağınız lezzetlerimizle tanışmanız için sizi de bekliyoruz.